Access Bars az iskolában – soltvadkerti tapasztalatok

Három évvel ezelőtt Takács Ági soltvadkerti Access Bars kezelő kapcsolatba lépett az egyik helyi iskolával. Amikor megkereste az iskola vezetőségét az „Access Bars az iskolában” program lehetőségével, ők azonnal igent mondtak rá. Így indult útjára Soltvadkerten, egy olaszországi iskola mintájára ez a program.
Az Access Bars® kezelés segít a gyerekeknek kezelni és egyszerűen feloldani a mindennapok kihívásait.
Az iskolai követelményekkel, családi helyzetekkel és a tanórákon kívüli tevékenységekkel való megbirkózás gyakran okoz fáradtságot és kelti azt a benyomást, mintha egészen fiatal kortól kezdve a külvilág elvárásainak hálójában működnénk. Ehhez társul még a közösségi életet alakító viselkedésformák összehangolásának követelménye is.
Egyes gyerekek ezt a két területet nagyon intenzíven élik meg, ami a teljesítményhez kapcsolódó szorongást, félelmet, valamint alacsony önbecsülést kelt bennük.
Mi az Access Bars®?
Az Access Bars® a fejen elhelyezkedő 32 pont, amelyek enyhe érintése feloldja a szorongás és stressz tüneteit. A kezelés egyszerre „produkál” Théta és Gamma agyhullámokat, mely a teljes ellazultság és kreativitás állapotát eredményezi.
Mi a helyzet a gyerekekkel és a Bars-zal?
A Barok futtatása segít a gyerekeknek is, hogy több játékosságban, örömben és könnyedségben legyen részük.
Az Access Bars® programra a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában 2022.03.16-i kezdettel immár harmadik alkalommal került sor. A kiválasztott gyermekek 8 héten keresztül, hetente egyszer, 20 perces Bars® kezelésben részesültek.
A megfigyelések szerint azoknak a gyerekeknek, akik rendszeresen részesülnek Bars kezelésben, jobb a koncentrációs képességük, könnyebben tanulnak, jelentősen javul az önértékelésük, valamint a problémamegoldó készségük. Csökkennek a különböző szomatikus tünetek (fejfájás, hányinger, étvágytalanság stb.) Kamasz gyerekeknél könnyebb megélni a mindennapokat.
Több tudományos kísérletet is végeztek, melyek szerint a Barsnak pozitív neurológiai hatása van a befogadóra.
– 20 perces kezelés egyenértékű 2 órás meditációval
– 80%-al csökkenti a stressz és szorongás tüneteit
– hatással van az ideg- és immunrendszerre
– hatással van a viselkedésünkre és hangulatunkra
Végül néhány kedvenc vélemény a maguktól a gyerekektől, mit gondolnak a Bars kezelésről:
„Örülök, hogy jöhettem, nagyon különleges volt!”
„Mindent szeretek a kezelésben. Jó lenne, ha nem lenne vége!”
„Szeretek jönni, mert csak!”
„Nekem a kezelés sokat segít: nem fáj a fejem és jobb vagyok matekból”
A soltvadkerti „Bars az iskolában” programban, szülői hozzájárulással eddig összesen 35 gyermek vett részt.