Access Eszközök – Érdekes nézőpont

A polaritás függőségében élsz? A polaritás abban tart minket, hogy traumából, drámából, zaklatottságból és ennek a valóságnak az ármánykodásából működjünk. A polaritástól való függőségünk a legerősebb addikció, ami csak létezhet.

A polaritás megakadályozza, hogy annak lássuk a dolgokat, amik valójában. Ilyenkor nem tudjuk azt megváltoztatni, amit szeretnénk. Az egyik legnagyszerűbb eszköz arra, hogy ebből a függőségből kijöjjünk az az, hogy ha a megengedés teréből működünk. A megengedés az, ahol minden csak egy érdekes nézőpont.

A megengedés lehetővé teszi, hogy az életünk minden területén éberek legyünk. Ott is, ahol vagy igazodunk bármely nézőponthoz, gondolathoz, érzéshez és érzelemhez, hiedelemhez, ítélethez, kikövetkeztetéshez vagy megfontosláshoz és ezért és egyetértünk vele vagy ahol ellenállunk neki és ennél fogva reakcióból működünk.

Ideje, hogy felszabadítsuk magunkat az által, hogy emlékeztetjük magunkat arra, hogy minden de minden, amit gondolunk, érzünk, hiszünk vagy megítélünk vagy amit eldöntöttünk, az nem más, csupán egy érdekes nézőpont. Amikor észreveszed, hogy valahol be vagy ragadva, például a pénz vagy kapcsolatok témájában, vagy bármiben, egyszerűen csak ismételd magadnak a következőt: “érdekes nézőpont, hogy van egy ilyen nézőpontom”.

Csak mondogasd, újra és újra, egészen addig, amíg a töltése meg nem változik.

Akkor is használhatod ezt az eszközt, ha valaki mond neked valamit vagy észreveszed, hogy van egy rólad alkotott nézőpontja! Csak ismételd el, hogy “érdekes nézőpont, hogy neki van egy ilyen nézőpontja”. Mondd annyiszor, amíg a töltés ezzel kapcsolatosan meg nem változik.

Meg fogsz lepődni, hogy egy ennyire egyszerű kijelentés hogyan tudja megnyitni a megengedés és könnyedség terét.

Próbáld ki és mondd el, hogy megy!

Eredeti írás: https://www.facebook.com/accessbarsofficial/posts/508282700920330

Fordítás: Zöldhullám – Takács Györgyi