Hogyan legyél boldog?

Hogyan legyél boldog?

Amikor az Access Consciousness® alapítóját, Gary Douglas-t gyerekkorában arról kérdezték, hogy mi akar lenni ha nagy lesz, azt válaszolta, hogy „Boldog!” „Nem, nem!” – mondták a felnőttek. „De mi akarsz lenni? Orvos, vagy üzletember, vagy ügyvéd? „Nekem mindegy, csak boldog legyek.” – szólt Gary válasza.

El lehet képzelni a felnőttek frusztráltságát…. Annak ellenére, hogy Gary-től azt kérdezték, hogy mi akar lenni felnőttként, tulajdonképpen arra keresték a választ, hogy mivel akar foglalkozni. Ez a valóság arra ösztönöz minket, hogy csináljuk a dolgokat ahelyett, hogy léteznénk azokat.

És veled mi a helyzet? Neked mit tanítottak gyerekként a boldogságról? És mi változott azóta? Mit tudsz arról, ami tényleg boldogságot teremt az életedben? Erre a válsz rém egyszerű is lehet: fejezd be, hogy állandóan megítéled önmagad és egyszerűen csak válaszd azt, hogy boldog leszel!

Amikor nem ítélkezel magadon és mindenen, ami körülvesz, akkor a dolgok könnyedebbé válnak, egyszerűbbé…. és boldogabbá. Elengedni az ítélkezést és helyette a boldogságot választani egy egyszerű választás, amit minden egyes percben meghozhatsz.

A legtöbbünknek azt tanították, hogy a boldogság valahonnan rajtunk kívülről ered ezért a velünk történő események határozzák azt meg és nem pedig a választásunk. Mi van, ha a boldogság csak választás kérdése? Hogyan változtathat ez meg dolgokat?

Az a koncepció, hogy a boldogság pusztán választás kérdése annyira távol áll mindenkitől, hogy az emberek nagy része lesöpri a gondolatot, még mielőtt egyáltalán megfontolná azt. De mi van, ha sokkal több választási lehetőséged van, mint amit valaha is el tudtál képzelni? Mi van, ha bármelyik pillanatban választhatod a boldogságot?

Most gondolj valamire, amikor tényleg és igazából boldog voltál! Most ragadd meg ennek az energiáját! Milyen volt? Kiterjedt voltál? Nyugodt? Volt a létezésedben öröm? Tudnád most is ezt az energiát választani, mindentől eltekintve, ami jelen van az életedben? Hát persze!

Olyankor, amikor nehéznek tűnik a boldogság választása, a kérdések segítenek. Ez az enyém? Hát, lehet, hogy ez furán hangzik, de a gondolataink, érzéseink és érzelmeink 98%-a tulajdonképpen nem hozzánk tartozik! Egyszerűen összeszeded a körülötted lévők hangulatát és érzéseit. Ha ez a kérdés könnyedebbé tesz téged vagy enyhít a rossz érzéseiden, még ha csak egy nagyon picit is, nos, akkor az az elégedetlenség érzés, az nem a tiéd, nem hozzád tartozik. Egyszerűen csak küldd vissza annak, akié.

Ezek mind olyan gondolatok és energiák, amelyekkel tudsz játszani. A nap bármely pillanatában csak kérdezd meg magadtól, hogy most épp boldog vagy-e és ha azt veszed észre, hogy nem, próbáld meg a boldogság energiáját választani és/vagy küldd vissza a benned lévő negatív érzelmeket annak, akié, ha az nem hozzád tartozik.

Ha boldog vagy, az energetikai hozzájárulás a Földnek is és minden egyes embernek a környezetedben, sőt, az egész kiterjedt és kreatív univerzumnak is. Ez egy olyan energia, amelyik hozzájárul ahhoz, hogy megváltoztassuk mindazt, ami a jövőben lehetséges.

Mi lenne, ha megengednéd magadnak, hogy éber legyél a boldogság valódi erejére? Mi lenne, ha hajlandó lennél minden nap ezt választani? Lehet, hogy számodra és a környezetedben lévők számára több lehetőséget, könnyedséget és örömet teremtene!

Március 20-a a Boldogság Világnapja!

Eredeti cikk: https://www.access-consciousness-blog.com/2015/03/how-to-be-happy-in-life/

Fordítás: Zöldhullám – Takács Györgyi