Ne szabadkozz magad miatt!

Ne szabadkozz magad miatt!

Mit jelent az valójában, hogy szabadkozásmentesen létezel? Kezdjük ezzel. Hányszor kérsz elnézést amiatt, aki vagy?

Hogy megvilágítsam ezt a kérdést elmesélek egy esetet. Épp egy filmet néztem, ami két verziót ajánlott fel. Az első egy olyan jelenettel kezdődik, ahol a titkárnő benyit a főnök ajtaján, hogy szóljon neki, jöttek hozzá. Így szól: „Elnézést kérek, xy megérkezett.” Majd bezárja az ajtót, de látszik a testtartásán, a viselkedésén és az energiáján, hogy gyakorlatilag azért szabadkozott, hogy egyáltalán létezik.

A film második verziójában ugyanezt a lányt látjuk titkárnőként. Most is benyit ugyanazon az ajtón a főnök irodájába, de így szól: „Hello, megjött xy az időpontra. Beengedhetem? Ha még kér egy kis időt, csak szóljon és később bekísérem.” Aztán kimegy, becsukja az ajtót és magabiztosan visszatér az íróasztalához.

Látni ugyanazon jelenet e két verzióját minta csak felkapcsolta volna a villanyt az agyamban. Rájöttem, hogy magam is hányszor kérek bocsánatot vagy egyszerűen csak hányszor vagyok a bocsánatkérés energiája, amikor emberekkel kerülök kapcsolatba.

Nem ugyanarról a bocsánatkérésről beszélünk, mint mikor megbántasz valakit, hanem inkább arról a szabadkozásért, hogy egyáltalán létezel. Vegyünk egy másik példát. Hányszor hagyja el a szádat, hogy „Nem akarlak zavarni.” Most tényleg, bocsánatot kell kérned azért, hogy valakinek valamilyen információt a rendelkezésére bocsátasz?

A világban a helyes-helytelen, jó és rossz polaritásában működünk. A helyzet viszont az, hogy nem tudsz se helyes se helytelen, se jó se rossz lenni, mert az emberek úgyis megítélnek téged valahogy, teljesen függetlenül attól, hogy te éppen mit választasz. Ha viszont elkerülöd ezt az ítélkezést, máris beraktad magad egy dobozba, korlátok közé és szabadkozol magad miatt.

Ki az a valaki, aki állandóan ítélkezik feletted? Elárulok egy titkot: ez a valaki leggyakrabban éppen saját magad vagy! Az ítélet viszont lehetetlenné teszi, hogy az örömet válaszd és őszintén szeresd magad azért a csodáért, aki valójában vagy. Nézzük ezt meg. Ami nekem segített abban, hogy szabadkozásmentesen önmagam legyek, legfőképp az üzleti életben, az az, hogy megengedem, hogy az emberek megítéljenek.

Eredeti cikk: Becky Vannes, 2021. február 16. https://www.becky-vannes.com/post/unapologetically-you

Fordítás: Zöldhullám – Takács Györgyi